Autor: Jaana Pikalev • 14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: Eesti Energia peab olema erandita turuosaline

Eesti Energia peab olema, ka jäädes 100% riigi omandisse, üks elektrituruosaline teiste turuosaliste hulgas ilma igasuguse eriseisundita, seda nii sisuliselt kui näiliselt, kommenteeris Eleringi juht Taavi Veskimägi.

Tema sõnul on see Põhja-Balti regionaalse turu arengu ja ka varustuskindluse kohalt võtmeküsimus, et turul oleks palju ettevõtteid erinevatest allikatest elektrit tootmas.

"Meie strateegiline eesmärk on Eesti lõimumine tekkiva Euroopa

ühtse elektrituru ja elektrisüsteemiga, mille saavutamiseks peab olema turulnii uusi tootjaid, võimsusi, kui ka ühendusi," ütles Veskimägi. "Kodanikule ja ettevõtjatele on kõige olulisem, et igal ajahetkel ka tulevikus on tagatud elektrigavarustatus ja selleks vajalikud tootmisvõimsused regioonis," lisas ta.

Veskimägi sõnul on viimastel kuudel jäänud mulje, et Eesti elektrimajanduse strateegiline küsimus on Eesti Energia omanikeringiga seonduv. See on oluline, kuid mitte põhiline, toonitas ta.  

"Ükskõik milline selgus on hea," tõdes Veskimägi. Muidugi on Eesti Energia kui ettevõtte tulevik oluline, kuid ettevõte Eesti Energia ei võrdu Eesti energeetikaga, rõhutas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077