Autor: Jaana Pikalev • 13. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus lükkas Eesti Energia IPO kõrvale

Kabineti otsuse kohaselt laiendatakse aktsiakapitali uute aktsiate märkimisega võttes aluseks rahandusministeeriumi poolt välja töötatud ettepanekud Eesti Energia omakapitali suurendamiseks.

Aktsiakapitali laiendamine annab Eesti Energiale vajaliku kindluse uue põlevkivibloki ehitamise alustamiseks ja vajadusel teisteks investeeringute plaanis ette nähtud investeeringuteks.

Valitsus leidis, et avaliku aktsiaemissiooni korraldamine eeldab seadusandliku regulatsiooni täiendamist riigi strateegiliste huvide kaitsmiseks ning administratiivsete riskide täiendavat maandamist.

Üks põhjus oli selles, et praegu pole teada Euroopa Komisjoni otsus, kas 24 miljardi krooni suurune riigiabi on lubatud osaliselt erastatud firmale.

Samuti on selgusetu järgmiste aastate saastekvootide maht Eesti Energile, kuna riik käib kohut komisjoniga ja meil pole seetõttu ainsa ELi riigina saastekvootide plaani.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077