Autor: Anne Oja • 13. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts pidi Eesti Energia IPOt kaitsma ja Ligi maha tegema

Majandusminister Juhan Parts sai valitsuselt tööks Eesti Energia IPO kaitsmise ja rahandusminister Jürgen Ligi vastupidise ülesande, ütles peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.

"See on rumal küsimus," ärritus Ansip vastates Äripäeva küsimusele, miks Reformierakond Eesti Energia börsileminekut blokeerib. "Üks minister sai ühe ülesande ja teine minister teise ülesande. Äripäeva arvates sai aga valitsuse ülesandest kohe erakonna fundamentaalne seisukoht," põhjendas peaminister.

"Minu hinnangul on mõlemad ministrid oma töö hästi ära teinud ja esitavad oma analüüsi tänasel kabinetiistungil," lisas Ansip. "Meil on igasuguseid ülesandeid valitsuskabineti liikmetele antud ja see ei tähenda, et inimesed analüüsi koostamise tõttu kohe oma seisukohti muudavad! Eesti Energia saab rahastatud niikuinii. Ei ole nii, et mingid lobigrupid saaksid seda väärata," rääkis Ansip.

Peaminister loetles seejärel IPO plusse, peatudes põhjalikumalt juba varem välja toodud miinustel. "Eesti Raudteest on meil mälestused, et administratiivsed riskid transformeeruvad ühel hetkel riigi vastasteks nõueteks," kurjustas ta IPO taganttõukamise pärast.

"Me ei välista, et kombineerime neid variante (laenu ja IPOt – toim). Rahaturgudel on kliima praegu erakordselt kehv. Valitsev arusaamine on, et praeguses turbulentsis ei ole IPO korraldamiseks kõige parem aeg," märkis Ansip.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles: "Äripäeva lugu on suhteliselt räpane. Kui keegi lobistab, siis lobistavad börsitegelased ja suhteliselt kalli raha eest. On täiesti ebaadekvaatne, et ma rahandusministrina läheksin börsi vastu sõtta".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077