Autor: Silvia Kruusmaa • 5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Group omandas miljardi dollari eest ettevõtte Ventyx

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Group omandas investeerimisfirmalt Vista Equity Partners 1 miljardi dollari eest tarkvaraettevõtte Ventyx.

Ost teeb ABB-st maailma suurima elektrivõrkude haldamise tarkvaralahendusi pakkuva ettevõtte ning aitabmtugevdada positsioone elektrivõrkude ärivaldkonnas, teatas ettevõte.

Ventyx pakub tarkvaralahendusi haldusmahukate ärivaldkondade ettevõtetele nagu energia-, kommunaal- ja sidefirmad. Ventyx pakub ka laia valikut lahendusi, sealhulgas varahalduse, mobiilse tööjõu juhtimise, elektrienergia müügi ning riskijuhtimise analüüsimiseks ja korraldamiseks. Ettevõttel on tarkvaralahendusi ka elektrienergia vajaduste prognoosimiseks ja planeerimiseks,.

ABB ühendab oma võrguhaldustegevused edaspidi Ventyxiga, et moodustada ühtne elektrienergia haldamise tarkvaralahenduste tegevusüksus.

Ventyxi ost on osa ABB strateegiast otsida täiendavaid kasvuvõimalusi, mis täiendaksid ettevõtte toote-, tehnoloogia- ja geograafilist portfelli. Ostutehing viiakse lõpule käesoleva aasta teises kvartalis.

„Energia-, kommunaal- ja tööstusettevõtetele annab see võimaluse saada kõik teenused ühelt tarnijalt. Meile annab see täiendava ärivõimaluse kiiresti kasvaval turul.," ütles ABB Groupi tegevjuht Joe Hogan.

USA-s Atlantas asuv Ventyx tegutseb rohkem kui 40 riigis. Firma klientide hulka kuuluvad juhtivad energia- ja tööstusettevõtted nii USA-s kui Euroopas. Ettevõttes töötab 900 inimest, 2009. aasta käive oli 250 miljonit dollarit.

Üks Ventyx peamiseid tarkvararakendusi annab kommunaalettevõtetele ja võrguoperaatoritele informatsiooni, kuidas paremini ühitada elektri tootmise ja tarbimise mahud, seda ka kodumajapidamiste tasandil. Reaalajas saadav info elektrienergia nõudluse, hinna ja kättesaadavuse kohta võimaldab luua ärimudeli tarkade võrkude opereerimise jaoks. Ventyxi prognoosimistarkvara on abiks taastuvenergia, nagu tuule-ja päikeseenergia integreerimisel elektrivõrku. Ettevõte pakub ka muid varahaldusega seotud rakendusi.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077