Autor: Katre Pilvinski • 30. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurotoetusi on tänavu jagatud 40% enam kui mullu

Välistoetuse saajatele on sel aastal välja makstud 2,4 miljardit krooni, seda on ca 500 miljonit krooni ehk 40 protsenti enam kui möödunud aasta samal ajal.

Eile arutas valitsuskabinet eurotoetuste kasutamise seisu aasta esimeses kvartalis, teatas rahandusministeerium.Valdkonniti on hästi rakendunud tööturumeetmed töötute olukorra leevendamiseks ning ettevõtluse toetamiseks suunatud meetmed.

 Kogu käimasolevaks toetusperioodiks (2007-2013) eraldatud 65,8 miljardist struktuuri- ja maaelutoetuste kroonist on rahastusotsustega kaetud 59 protsenti ning toetuse saajatele välja makstud 17 protsenti. Enim on kasvanud struktuuritoetuste väljamaksed – eelmise aasta esimese kvartali 350 miljonilt kroonilt sel aastal 1,2 miljardi kroonini. Esimeses kvartalis sai Eesti ka Euroopa Komisjoni heakskiidu neljale suurprojektile – elektrirongide ja reostustõrjelaeva soetamisele, Põhja-Eesti Regionaalhaigla renoveerimisele ning Väo-Maardu teelõigu ehitamisele. Euroopa Komisjonile on esitatud 10 suurprojekti kogu perioodiks planeeritud 12st, praeguseks on heakskiidu saanud kuus projekti. Struktuuritoetuste kasutamisel on Eesti teiste Euroopa riikidega võrreldes jätkuvalt esirinnas. Eesti väljamaksed on 13,9 protsenti, mida edestab vaid Iirimaa 18,1 protsendiga. Meile järgnevad Läti 12,9 protsendi ja Belgia 11,8 protsendiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077