Tallegg kolib kogu lihatööstuse Loolt Rannale

Tootmise efektiivsuse tõstmiseks kolib Tallegg lihatööstuse Loolt ümber Rannale. Seal asub ka firma tapamaja, mille ulatuslikku renoveerimist alustati täna.

ASi Tallegg juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul on ettevõte renoveerinud ja rajanud kolm uut sugulinnufarmi, samuti uue punkerlao ja vastuvõtusüsteemi. "Renoveerisime broilerifarmid Laabil, Kumnal, Saha-Lool, lähiajal on paanis alustada töid Kaarmal. Rannal asuva tapamaja renoveerimist viime läbi etapiti ning see päädib 2013. aastal lihatööstuse ning kontori viimisega Rannale tapamaja juurde," rääkis Soorm.

"Selleks hetkeks tahame olla suutelised tagama Eesti linnulihaga omavarustatuse tõusu vähemalt 60 protsendile," lisas ta.

Tallegg kavatseb lähiaastail kasvatada lihatootmist 27%, investeerides linnukasvatuse laiendamisse ning tootmise efektiivsemaks muutmisse. "Linnuliha eelistamine kasvab aastatega: nii eestisiseselt kui ka maailmas, kus valge liha eelistamise suund on olnud valitsev juba viimased kolm aastakümmet," ütles Soorm.

"Et rahuldada Eesti kasvavat vajadust broileriliha järele, on võtnud Tallegg eesmärgiks kasvatada lihatootmist järgmise nelja aastaga vähemalt veerandi võtta," lisas ta. Selleks on ettevõte teinud Soormi ütlusel suuri investeeringuid, mida jätkatakse ka lähemal kolmel aastal. "Talleggi eesmärk on toota 2014. aastal 18,5 miljonit kg liha. 2009. aastal tootsime 14,5 miljonit," märkis ta.

Talleggi äridirektori Margus Venelaine sõnul on Eestis oodata jätkuvat linnulihatarbimise tõusu. "Tänaseks on keskmine tarbimine inimese kohta teinud võrreldes paari aasta tagusega juba suure hüppe: ca 19 kilolt 22 kiloni inimese kohta aastas. Olen kindel, et linnuliha tarbimine jätkab kasvu ka edaspidi," rääkis ta.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Teabevara