Autor: Anne Oja • 9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülo Kivine: piimapulber läheb praegu hästi

AS Tere juhatuse liige Ülo Kivine ütles Äripäevale, et piimapulbri ja teiste kontsentreeritud piimatoodete nõudlus on taastunud ja seetõttu on piimanduse olukord normaliseerunud.

"Nii piimapulbri kui ka teiste kontsentreeritud piimatoodete hinnad on viimase paari aasta jooksul liikunud ebatraditsioonilistel tasemetel, seda nii maailmas kui kui ELis," rääkis Kivine.

Eelmisel aastal kasutasid piimatööstused aktiivselt Euroopa Liidu sekkumiskokkuostu ja eksporditoetusi piimatoodete väljaveoks kolmandatesse riikidesse.

"Need meetmed olid aktiivsed eelmisel aastal, mis paljuski andis ka Eesti tootjatele leevenduse ja aitas hoiduda kõige hullemast. Küll tähendas see vahendite pikaks ajaks kinni jäämist," meenutas Kivine.

"Täna on olukord piimanduses muutunud," kinnitas ta. "Nõudlus on taastunud ja seeläbi on tõusnud ka toorpiima eest makstav hind."

Et olukord on paranenud, lõpetas Euroopa Liit ka sekkumiskokkuostu ja ekspordi toetamise. "Eesti jaoks on mõjutanud olukorda alates sügisest ka Venemaa, kus on taastunud nõudlus ja meie lähedus on siin meie tugevus," lisas Kivine.

Tere ASi juhatuse liige märkis samas, et suvel läheb toorpiima hind alati alla, kuna lehmad lüpsavad rohkem. "Küsimusele, kas see saab olema selline ka käesoleval suvel, saame vastuse juba mai esimestel nädalatel," ütles Kivine.

Halvematel päevadel ulatus Tere ASi maksuvõlg 10 miljoni kroonini, kuid praeguseks on see kahanenud 4,8 miljoni krooni. Nii maksuvõlg kui -intress on ajatatud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077