Autor: Anne Oja • 8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Eesti Energia aktsia olgu kättesaadav igaühele

Majandusminister Juhan Parts ütles täna, et Eesti Energia aktsiad peaks olema kättesaadavad igale eestimaalasele ja ideaalis võiks kodumaisesse energiamonopoli raha investeerida 50 000 Eesti elanikku.

Parts pidas tänasel Eesti Konjunktuuriinstituudi ja majandusministeeriumi ühisel pressikonverentsil, kus tutvustati majanduse hetkeseisu ja nii ekspertide, ettevõtjate kui ka tarbijate ootusi lähikuude suhtes maha kõne, milles rõhutas Eesti Energia börsilemineku ja energeetikasektori investeeringute tähtsust Eesti majandusele.

"Hea tulemus on, kui vähemalt 50 000 inimest paigutaks oma säästud Eesti Energia aktsiatesse. See on kindlasti vajalik ja hariv," rääkis Parts, kelle vaimusilmas peaks peaks Eesti Energia aktsiatest saama tõelised rahvaaktsiad. Praeguseks rahvaaktsiaks võiks pidada Tallinki, kuhu on raha paigutanud umbes 16 000 inimest.

Partsi sõnul tõmbavad tehnoloogia- ja energeetikasektori investeeringud Eesti majanduse käima. Minister rääkis elavalt, kuidas investorid dividendidena korralikku raha teeniksid, kuid ei täpsustanud samas, mil moel see Eesti ettevõtetele tellimusi ning siinsetele töötute armeele reaalselt töökohti looks.

Vastuseks Äripäeva küsimusele, kas riik võiks põllumajandusega võrreldes tunduvalt vähem töökohti loovate tehnoloogia- ja energeetikainvesteeringute toetamise asemel toetada hoopis Eesti jaoks traditsioonilist piimatööstust, abistades näiteks tõumullikate ostul, ütles Parts: "Ma ei saa välistada, et tõulooma ostmine on kõige tähtsam. Mingil moel me tõuloomade aretust ja eksporti riiklikult ka toetame, kuid minu arvates on selline toetus vaid suunamise küsimus."

Põllumajandusministeeriumi andmetel ei luba Euroopa Liit tõumullikate ostu toetada, ehkki seda on Eestis varem riikliku programmi raames tehtud. Abiraha saab hetkel taotleda vaid põllumajanduslike hoonete rajamiseks ja tehnika ostuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077