Autor: Jaana Pikalev • 29. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtted palkavad suveks lisajõudu

Äripäeva küsitletud ettevõtjad tunnistasid, et palkavad lisaväge, kuna 30-40% põhitöötajaskonnast soovib suvel puhata, teatud valdkondades on aga suvine koormus ülejäänud aastaga võrreldes tunduvalt suurem.

"Tavaliselt oleme seda teinud küll ja teeme tõenäoliselt ka tänavu, võttes suveks tööle teenindavat personali nagu raamatumüüjaid ja kioskimüüjaid," vastas Rautakirja Eesti tegevjuht Ivar Vendelin küsimusele, kas tema ettevõtted palkavad suvel töötajatele lisa.

Vendelini sõnul kasutavad Apollo raamatupoed ja R-Kioskid üliõpilasi. "Kuskil 30-40% töötajaist eelistab suvel puhata, kuid see ei tähenda muidugi, et nad kõik korraga puhkusele läheksid," täpsustas ta.

"Kui räägime Vapiano restoranidest, siis palkame küll (inimesi juurde - toim), muudesse ettevõtetesse ei ole aga kavas suveks lisajõudu palgata," rääkis Vapiano restoranide kaasomanik ja mitme teise ettevõtte juhatusse kuuluv Harri Ambur.

"Tegu on põhimõtteliselt ikka sellega, et restoranide suvine külastatavus ja käive on palju suurem kui muul ajal ning olemasolevate inimestega ei pruugi välja tulla. Kui palju inimesi palkame, ei oska ma hetkel öelda," lausus Ambur.

AS Balbiino tegevjuht Jaak Muug kinnitas samuti suvise lisatööjõu palkamist. "Jäätise kõrghooajaks me palkame juurde lisatööjõudu. Tänavuseks suveks oleme planeerinud 25-30 inimest jäätisetootmisesse juurde võtta," sõnas ta.

Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder rääkis, et postifirma võtab suveks tööle peamiselt kirjakandjate asendajaid. Eesti Postil on seejuures välja kujunenud kindlad inimesed, kes on nende juures tööl puhkuste perioodil aastast-aastasse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077