Autor: Kristi Malmberg • 24. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norma nõukogu: Autolivi pakkumine on hea

Norma nõukogu kiitis täna heaks Autolivi grupi pakkumise Norma kõigi aktsiate omandamiseks.

Pärast oluliste asjaolude kaalumist otsustas nõukogu, et arvestades konkurentsitiheda globaalse autotööstuse praeguste suundumustega võib Norma tegevuse täielik integreerumine Autolivi grupiga parandada ettevõtte võimekust kujundada endale tugev ja jätkusuutlik positsioon Euroopa autotööstuse tarnijate turusegmendis.

Arvamust kommenteerides märkis nõukogu, et Norma praegune tegevus sõltub olulisel määral Venemaa turust ja Autolivi grupist. Tuginedes CSMi ja teiste turuanalüüsi ettevõtete hinnangutele ei ole mitme aasta jooksul oodata Norma Venemaa-suunalise äritegevuse jõudmist majanduskriisi eelsele tasemele.

Lisaks on Norma peamine klient AvtoVAZ loonud alliansi Renault’ga. See tähendab, et AvtoVAZi edaspidine tegevus saab olema seotud globaalsete lepingutega, kus Norma saab olla edukam juhul, kui on täielikult integreerunud autoohutussüsteemide ülemaailmse juhtiva ettevõttega, Autolivi grupiga. Lisaks on Norma oma suuruselt teise äri, Volvo ohutusrihmade tootmise osas juba oluliselt sõltuv Autolivi grupist.

Et võimalikult hästi kasutada Norma unikaalset insenertehnilist ja tootmiskompetentsi on ettevõte alustanud investeeringuid ja laienemist tehniliste komponentide tarnimiseks Euroopa autotööstustele. Värskeim näide sellest strateegiast on 50 miljonit krooni maksva tehase käimasolev rajamine Tallinnasse. Pakkumise ühe osana on Autolivi grupp märkinud, et kavatseb toetada ja kiirendada Norma kasvu selles ärivaldkonnas.

Norma nõukogu järeldab sellest, et täielik integreerumine Autolivi grupiga on Norma ja tema töötajate parimates huvides.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077