Autor: Kadrin Karner • 22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods suurendas osalust GourmetHouse'is

AS-ile Premia Foods täielikult kuuluv Saaremere Kala suurendas oma osalust 75,7%-le Eesti jaekettidele kalatooteid müüvas GourmetHouse OÜ-s.

Premia Foodsi juhi Kuldar Leisi sõnul oli osaluse muutuse taga GourmetHouse’is ettevõtte loomisest peale töötanud osaniku Imre Kuuse lahkumine.

„Ma ise soovisin sellest väljuda. Ei näinud seal enam laienemisvõimalusi, lagi tuli vastu,“ ütles Imre Kuuse Äripäevale. Ta lisas, et talle ei meeldi paigal seista ja seepärast otsustaski ta osaluse müüa ja võtta ette ühe internetiprojekti, millesse investeerida ja mille üles töötamisega tegelema hakata.

Kuldar Leis rääkis, et GourmetHouse’i osaluse muutus olulisi muutusi ei tekita ning endiselt jätkub lahtise kala müük Eesti jaekettidesse. Tehingu hinda osapooled kommenteerima ei soostunud. Premia Foodsi juhi sõnul jätkab GourmetHouse’i juhtimist üks osanik Indrek Loorens.

Küsides Leisilt, kuidas majanduslangus on GoumetHouse’i müüki mõjutanud, vastas ta, et pigem läheb isegi paremini. „Aga seal on see probleem, et Tšiilis on kalataud ja maailmaturul on lõhe hind seetõttu läinud üles. Norra müüb oma lõhe praegu põhiliselt Ameerikasse ja Euroopasse jääb vähem ehk ka meil on oodata lõhe hinna tõusmist veelgi,“ rääkis ta ning lisas, et aastatagusega võrreldes on lõhe kallinenud 25%. Hinnatõus võib aga Leisi sõnul tarbimist veidi vähendada ning ka väga häid pakkumisi lõhele ja forellile jaekettides ei ole oodata.

Samas ei saa öelda, et lõhe hind jaekettides oleks 25% tõusnud. Leis rääkis, et pigem hoiavad ketid hinna madalal ja on selle saavutamiseks oma marginaalid alla lasknud. „On sellised teatud kaubad nagu joogipiim ja värske lõhe, mille müügis jaeketid omavahel võistlevad,“ rääkis ta.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077