Autor: Kadrin Karner • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi uksetootja kasvatas käivet 60%

Viljandis tegutsev uksetootja Nett AS suurendas möödunud aastal käivet 60% ning saavutas seatud eesmärgi tõsta kuutoodang 15 000 ukseni.

„2009. aasta käive suurenes ligi 1,6 korda ehk 60% võrreldes 2008. aasta käibega ning ka kasum on eelnevate perioodidega võrreldes oluliselt suurenenud. See näitab, et arendused, mida oleme teinud, on õiges suunas tulemusi andnud,“ rääkis ettevõtte tegevjuht Jaanus Vagel ning lisas, et enne lõplikku majandusaasta aruande kokkupanekut ei tahaks ta täpsemaid numbreid välja tuua.

Vagel nentis, et 2009. aasta teine pool läks plaanipäraselt ja ettevõtte tootmismaht kasvas 15 000 ukseni kuus. Tema sõnul on aasta alguse tellimusi mõjutanud erakordne talv Inglismaal, kuid siiski suudeti tehas täiskoormusel töös hoida.

Sellelt aastalt oodatakse kasvu veelgi. „Plaan on alustada aasta jooksul uute ukseseeriate tootmist ning lõplik kasv sõltub sellest, kui kiiresti jõuame uued tooted juurutada,“ ütles Vagel.

Uute ukseseeriate toel peaks tootmismaht suurenema umbes 20 000-25 000 ukseni kuus, rääkis Vagel ning täpsustas, et selle saavutamiseks on hakanud tehasesse jõudma juba ka uued seadmed ja tehnoloogiad, mille soetamisel kasutati EASi tehnoloogiainvesteeringute toetust. Lisaks sellele plaanitakse laiendada tootmispinda ligi 1000 ruutmeetri võrra, mille jaoks on juhi sõnul algatanud detailplaneering.

Kriisi suurimaks saavutuseks peab tegevjuht oluliselt konkurentsivõimelisemaks muutumist. Edule vaatamata tunnetatakse tugevat survet hindadele. „Konkurents turgudel on väga tihe ning ka tarbijad ostavad ainult tooteid, mis on odavamad kui tavaliselt. Seetõttu oleme olnud sunnitud oma hindu pidevalt alandama, et tagada piisav tootmismaht,“ selgitas Vagel. Hinnalangust kompenseeritakse suurema tööjõu- ja kapitalitootlikkusega.

Ettevõtte põhitegevusala on puidust sise- ja välisuste tootmine. 2008. aastal oli ettevõtte käive 26,6 miljonit krooni ja puhaskasum 51 085 krooni.

Ettevõtte omanikud on Edward James Lindenberg (53,79%), Margus Hiie (20%), Jaanus Hiie (10%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077