Autor: Kadri Paas • 27. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNK-BP alustas läbirääkimisi osaluse ostmiseks Mazeikiu Naftas

Briti-Vene naftafirma TNK-BP alustas eelläbirääkimisi, et osta osalus Leedu naftatöötlemistehases Mazeikiu Nafta, kirjutab Läti Delfi.

TNK-BP asepresident ja üks suuromanikke German Han ütles Reutersile, et Leedu naftatöötlemistehase omaniku Poola suurfirma PNK Orleni hiljutine otsus kaasata strateegiline partner Mazeikiu Nafta omanikeringi, langes omakorda kokku nende huviga omandada osalus Leedus asuvas ettevõttes.

"Oleme pikka aega Mazeikiu Naftal silma peal hoidnud. Kui PNK Orlen teatas, et otsib strateegilist partnerit, asusimegi eelkonsultatsioone pidama," lisas Han.

PNK Orlen teatas eelmisel nädalal, et on valmis tegema Mazeikiu Naftas koostööd mõne Venemaa ettevõttega. Pärast seda, kui Yukos enda osaluse Leedu naftatöötlemistehases 2006. aastal maha müüs, ei saanud õlitehas enam ida poolt barrelitki naftat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077