Põhjala elektribörsil terendavad uued hinnarekordid

Elektri hind noolib Põhjala elektribörsil uut rekordit – täna hommikul kerkis kWh hind Nordpoolis 13,8 Rootsi kroonile (21,9 Eesti krooni), mis on lähedal detsembris pea 14 Rootsi kroonile kerkinud hinnarekordile.

„Üsna hirmutav, keskmine hind oli täna 5 Rootsi krooni (7,95 Eesti krooni) kWh,“ ütles uudisteagentuurile TT Sigge Eriksson, kes vastutab energiakontsernis Vattenfall elektrimüügi eest eratarbijatele.

Siiamaani on keskmine hinnatase veebruaris makse arvestamata 89 ööri kWh eest ehk 1,4 Eesti krooni, võrreldes 39 ööriga (62 senti) novembris, 50 ööriga (79 senti) detsembris ja 67 ööriga (1,06 krooniga) jaanuaris.

Kõrge hinna taga on eelkõige külm ilm. Samuti hooldustööd tuumaelektrijaamades ja veevarude tase hüdroelektrijaamades.

 

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud