Autor: Kadrin Karner • 20. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTL Chemicals püüab investori kaasamisega ettevõtte taas käima saada

Kile- ja pakkematerjali tootmisega tegelev Illimar Toomele ja Innar Susile kuuluv TTL Chemicals OÜ tegeleb ettevõtte tervendamisega läbi pankroti ning uue investori leidmisega.

TTL Chemicals OÜ juht Kalev Allik rääkis Äripäevale täna, et kuigi aeg on keeruline ja ettevõtte olukord raske, ollakse optimistlikud ning püütakse firma võimalikult kiirelt taas tööle saada.

„Võlausaldajatega kokkuleppel tegeletakse praegu ettevõtte tervendamisega läbi pankrotimenetluse,“ rääkis Allik ning lisas, et võrreldes saneerimismenetlusega on tegemist kiirema variandiga, mistõttu just selle kasuks otsustati. 

„Selle aasta plaanidesse kuulub investeerimine ja uue investori leidmine,“ rääkis juht. Kuigi nö käed veel löödud pole, peetakse Alliku sõnul praegu läbirääkimisi nelja eestlasest investoriga.

Kuna möödunud aastal oli ettevõtte omakapital miinuses pidi ettevõte esitama pankrotiavalduse ning kohus kuulutas välja TTL Chemicalsi pankroti. Praegu omab ettevõttes kõrgeimat võimu pankrotihaldur, kes koos võlausaldajatest koosneva pankrotitoimkonnaga langetab ettevõttes kõik otsused.

Möödunud aastal vähendas ettevõte tööjõukulusid 50% ning oli sunnitud pooled inimesed koju saatma, rääkis juht, lisades, et kui investori leidmine lõpule jõuab plaanitakse palgata praegusele lisaks 10- 14 inimest.

Firma finantsanalüüs ja äriplaan näitavad ettevõtte juhi sõnul seda, et tegutseda tasub. „Tuleb võidelda,“ lisas Allik.

Esimene investeering väljundvõimsuse suurendamiseks loodetakse teha teises kvartalis. Samuti on plaanis investeerida TTL Chemicalsi sisendvõimsuse suurendamisse, et olla vähem sõltuv tooraine hinnakõikumistest.

Möödunud aastaks püstitatud plaaniga - suurendada ekspordimahtu - tuldi juhi sõnul toime. Kahjuks oli eksport ainuke, mis püsis, lisas Allik. Konkurents siseturul tugevnes ning surve hindadele oli suur, viies hinnad umbes 10-15protsendilisse langusesse, rääkis ta. 

Ettevõtte kodulehe andmetel tegutseb TTL Chemicals OÜ alates 2002. aastast. Põhiliseks tegevusalaks on plastmasssitööstuse tooraine hulgimüük teistele Eesti plast- ja pakenditööstustele, millele 2005. aasta oktoobrist lisandus standardsete ja mittestandardsete polüetüleenist pakkematerjalide tootmine ja hulgimüük, mis on orienteeritud Eesti keskmise ja väikese suurusega ettevõtetele. 

TTL Chemicals OÜ aktsionärid on Toom Grupp OÜ ja Reval Projekt AS, mille mõlema taga on magamistarbeid tootva Toom Tekstiil AS omanikud Illimar Toom ja Innar Susi.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077