Autor: Anne Oja • 19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mati Polli hakkas juhtima RMK nõukogu

Nõukogu valis 19. veebruari koosolekul nõukogu esimeheks OÜ Tristafan juhatuse liikme Mati Polli, teatas Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK).

Eesti Metsatööstuse Liidu juhatuse liikme Mati Polli nimetas RMK nõukogusse 28. jaanuaril keskkonnaminister.

Polli sõnul peab RMK kindlustama kõigi riigimetsa hüvede maksimaalse kasutuselevõtu, kuid edasiste sammude kavandamiseks tahab ta end RMK tänaste tegemistega põhjalikult kurssi viia.

Polli on RMK nõukogusse kuulund ka varem, aastatel 2002-2003.

Lisaks Mati Pollile kuuluvad RMK nõukogusse ka riigikogu liikmed Tõnis Kõiv, Helmer Jõgi, Toomas Tõniste ja Valdur Lahtvee, rahandusministeeriumi riigi eelarvepoliitika asekantsleri kohusetäitja Ivar Sikk, keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus, keskkonnaministeeriumi asekantsler Andres Talijärv ja AS Kunda Trans juhataja Andres Lume.

Riik on Eesti suurim metsaomanik. RMK, kelle majandada on 38% Eesti metsadest, kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga, korraldab riigimaadel looduskaitsetööde teostamist ning ulukihoolet.

Varasematel aastatel on olnud üleval küsimus, kui palju metsa peaks RMK raiuma ja kui suurt tulu riigikassasse tooma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077