Hiina nõuab Venemaalt kaks korda rohkem naftat

Hiina nõudis, et Venemaa kahekordistaks naftatarneid mööda Ida-Siberi ja Vaikse ookeani vahelist naftajuhet, kirjutas ajaleht Kommersant.

Praeguse kokkuleppe kohaselt müüb Venemaa selle torujuhtme kaudu 2011. aastal Hiinale 15 miljonit tonni naftat aastas, kuid Hiina soovib 30 miljonit tonni. Algselt oli mõeldud 15 miljonit tonni Venemaa ja Hiina ühisele naftatöötlustehasele, kuid Hiina poole väitel on tehasele vaja täiendavat 15 miljonit tonni.

Venemaa kahtlustab, et Hiina naftafirma CNPC tahab naftatöötlemise tehasesse investeerimisest loobuda ja otsib nüüd ettekäänet, mille najal seda teha. Rosnefti ja CNPC vaheline naftatarne leping on sõlmitud 20 aastaks.

Venemaa annab Hiinale naftat Rosnefti ja Transnefti võetud 25 miljardi dollarilise laenu katteks.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara