Autor: Kadri Paas • 30. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksminister Laanet: kes varjab kalapesu!?

Ekssiseministri Kalle Laaneti arvates näitavad hiljuti avastatud nn kalapesu juhtumid, et Keskkonnainspektsioon ei suuda või taha avastada ebaseaduslikku kalaäri.

"Viimasel ajal on Eestis õiguskaitseorganid avastatud hulgaliselt nn kalapesu juhtumeid, kuid keskkonnainspektsioon, kelle ülesanne on teostada looduskeskkonna ja -varade kasutamise alast järelevalvet, pole suutnud või ei taha ebaseaduslikule ärile piiri panna," märkis Laanet.

"Kuna Riia laht ei külmu ära, siis ei ole võimalik seal kala püüda ning naaberriigi kalamehed käivad tööd tegemas Pärnu lahe või Peipsi järve jääl," selgitas Laanet.

"Püütud kala müüakse kohalikule kalurile, kes need oma püügipäevikusse kirja paneb, seejärel viiakse kala kokkuostu," kirjeldab Laanet.

Laanet toob paar näidet seadusetust kalapesust. 

20. jaanuaril tabas Pärnu politseiosakonna patrull kaubiku ligi kahe tonni värske kalaga, mille tegelikku päritolu ei suutnud vedaja tõendada.

Neljapäeval tabasid Maksu-ja Tolliameti töötajad taas auto 718 kilo värske kohaga, millel puudusid päritolu tõendavad dokumendid.

Kala on võimalik püüda harrastuspüügi loaga, mis maksab 180 krooni. Luba saab osta ka SMS-i teel ning harrastuspüügi loaga on võimalik püüda piiramatus koguses kala.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077