Autor: Sirje Rank • 24. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samost: elektrituru seaduse muutustest võidaks Dalkia

Täna Raadio 2 saates „Olukorrast riigis“ elektrituru seaduse muutmise seaduse tagamaid lahanud ajakirjanikud Anvar Samost ja Kalle Muuli nentisid, et esitatud muudatusettepanekuid analüüsides paistab neist üheks kasusaajaks olevat prantslastele kuuluv Dalkia.

Seda ettepanekutes, mis puudutavad toetust firmadele, mis toodavad biomassist, ehk Eesti oludes peamiselt hakkepuidust, elektrit ja soojust.

Toetus, mis oleks algse plaani järgi läinud Eesti Energiale, kipub uue eelnõu järgi minema Dalkiale, ütles Muuli.

Niite tõmbavaid huvigruppe on aga ilmselt teisigi.

Nii Reformierekonna fraktsiooni esimees Peep Aru kui majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas on eelnõu menetlemise ajal esitanud erinevaid ja korduvalt muutunud seisukohti.

Teema vajaks erakondade avalikku diskussiooni, leidsid ajakirjanikud. Kui seni on Riigikogu kritiseeritud selle eest, et ollakse valitsuse kummitempel, siis seekord ei tea isegi seda, kes templit hoiab, märkis Samost.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077