Autor: Katre Pilvinski • 22. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrese Klaas: kliente lisandus Skandinaaviast

Läti ja Leedu turg kukkus mullu sisuliselt 95% võrra, meie kliendibaas kasvas mullu tänu Skandinaaviale, sõnas Andrese Klaasi ASi tegevdirektor Gerd Veelma.

"Skandinaavia on meie peamine eksporditurg. Meie toodangust moodustab eksport olulisema osa, 60-70% läheb praegu otse või alltarnena ikkagi eksporti," sõnas Veelma. "Ainul Eesti klientide peal praegu ellu ei jää," lisas ta. 

Ettevõtte arenguplaanidest rääkides ütles Veelma, et nemad üritavad eritoodete peale minna. Ta lisas, et praegu on õige aeg valmistuda järgmiseks majandustõusuks. "Kes millisel moel oma tulevikku praegu positsioneerib," ütles Veelma. 

"Läti ja Leedu turud kukkusid mullu sisuliselt 95% võrra. Eelmisel aastal kasvas meie kliendibaas tegelikult tänu Skandinaaviale. 2009. aasta kohta võib öelda, et oleme elus, ja seega võib rahule jääda," rääkis ta.

"Kuid ehitusobjekte ei ole, vähemalt siseturul Eestis ja Lätis, ning arvame, et see aasta tuleb veel keerulisem," tõdes ta.

Kõigele vaatama ootab Andrese Klaasi AS Veelma sõnul tänavu väikest kasvu. "Kui käive jääb samaks, mis 2009. aastal, siis saame hindeks „3“. Kuid ootame kasvu näol siiski väikest lisa - see võiks olla 5-7%," märkis Veelma.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077