Autor: Anu Jõgi • 21. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi "salajaseks suurtellijaks" osutus Hiina võrgufirma

Elektroonika allhankija Elcoteq alustab Tallinnas hanget Hiina suurele võrgufirmale Huaweile, kirjutab tänane Kauppalehti.

„Tundmatu suurtellija“ kergitas eelmisel nädalal kõvasti Elcoteqi aktsia hinda. Laiendatud tootmine läheb Tallinnas käiku plaanide järgi teises kvartalis.

Elcoteqi võidujooksu ajaga on näha sellest, et ettevõte teatas eile juba teisest erakorralisest aktsionäride koosolekust veebruaris, kus aktsionärid peaksid andma ettevõtte juhtkonnale vabad käed aktsiate emiteerimiseks ja teisteks rahastusvõimalusteks. See peaks parandama taset, mida suurtellijad vajavad allhankijatelt.

Esimene erakorraline üldkoosolek võib reedel Luxemburgis läbi kukkuda, kui sinna ei kogune piisavalt väikese hääleõigusega A-aktsiate omanikke, siis pole sel otsustusõigust. Mingil põhjusel pole suur osa investoreid huvitatud Elcoteqist või vähemalt selle aktsionäride koosolekust.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul tagavad koosoleku otsuste läbimineku suure hääleõigusega suuromanikud Antti Piippo, Jorma Vanhanen ja Henry Sjöman.

Ettevõtte juhtkond võib seejärel emiteerida kuni 200 miljoni krooni ulatuses aktsiaid. Antti Piippo peaks arvestuse järgi investeerima ettevõttesse 44 miljonit eurot, kui ta tahab oma osaluse endiselt pidada umbes viiendiku suurusena. Tema roll ongi otsustav, kuna talle kuulub 40 protsenti ettevõtte hääleõigusest. Koos Vanhaneni ja Sjömaniga on neil 80 protsenti ettevõtte hääleõigusest.

Kokku on Elcoteqil 10 000 aktsionäri.

Aktsionäride erakorralise üldkoosoleku teade kukutas eile aktsia hinda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077