Amet: ekspordi languse aeglustumine on numbriliselt kena

Ekspordi languse aeglustumine on numbriliselt kena, kuid näitab põhimõtteliselt seda, et majanduskriisi algusest sai aasta täis, lausus statistikaameti väliskaubandusstatistika talituse analüütik Riina Kerner.

„Põhimõtteliselt aeglustus ekspordi langus eelmise aasta novembris 2008. aasta võrdlusandmete madala seisu tõttu,“ ütles Kerner.

Analüütiku sõnul olid 2008. aasta novembris ekspordi numbrid esimest korda madalamad. Tema sõnul ekspordi languse peatumine ei tähenda, et eksport oleks hakanud mõnes valdkonnas hüppeliselt kasvama.

„Nüüd on hästi see, et kui võrrelda eelmise aasta novembrit oktoobriga, siis oli ekspordis väike kasv. Eksport on kasvanud kolmandatesse riikidesse. 2008. aasta novembriga võrreldes vähenes eksport EL riikidesse 12%,” rääkis Kerner.

Samas ei saa Kerneri sõnul veel öelda seda, et eksport on asunud tõusu teele. „Eksport on stabiliseerunud, võrreldes eelmise kuuga näitaja kõigub – üks kuu kasvab 2-3% võrra ja järgmine kuu langeb sama palju. Kuid on ühel samal tasandil koguaeg. Järske liikumisi enam ei ole," märkis analüütik, kelle sõnul oli eelmise aasta jaanuaris ekspordi käive 7 miljardit ja eelmise aasta novembris-oktoobris 9 miljardit.

 

Osale arutelus

  • Katre Pilvinski

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara