Turkmeenia alustas taas gaasitarneid Venemaale

Turkmeenia alustas täna taas gaasi tarnimist Venemaale, gaasitarned katkesid eelmise aasta aprillis, kui gaasipeatrassil oli avarii, teatas uudisteportaal rian.ru.

Kuni avariini ostis Venemaa gaasimonopol Gazprom Turkmeeniast ligi 50 miljonit kuupmeetrit gaasi aastas. See kogus moodustab üle kahe kolmandiku Turmkeenia mullusest gaastoodangust ja on ligi kümnendik Gazpromi aastatoodangust. Gazprom on endiselt ainsaks ekspordikanaliks Kesk-Aasia suurtele gaasitootjatele.

Vastavalt kokkuleppele tarnib Turkmeenia tänavu Venemaale kuni 30 miljonit kuupmeetrit gaasi.

Mitteametlikel andmeil maksab Gazprom sellel aastal Turkmeeniale gaasi eest 240-250 dollarit tuhande kuupmeetri eest ehk Euroopa keskmise hinna. Kolm aastat tagasi maksis Gazprom Turkmeeniale tuhande kuupmeetri gaasi eest 65 dollarit ja 2008. aastal oli hinnaks 140/m3.

Turkmeenia toodab aastas ligi 80 miljonit kuupmeetrit gaasi.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara