Autor: Indrek Kald • 5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik suunab tööstusesse üle 200 miljoni krooni

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas täna määruse, millega valitsus suunab tööstusettevõtetele investeeringuteks ja uute töökohtade loomiseks üle 200 miljoni krooni.

Parts ütles, et toetuse eesmärk on motiveerida ettevõtteid investeerima olulistesse sektoritesse, tõsta tootlikkust, ekspordivõimet ja luua uusi töökohti. Määruse saatis ta täna kooskõlastusringile.

Toetust tehnoloogia soetamiseks saavad taotleda kõik ettevõtjad, kes tegutsevad või soovivad tegutsema hakata töötleva tööstuse valdkonnas. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtja saab toetust kuni 40 protsenti ja suurettevõtja kuni 20% tehnoloogia maksumusest. Vooru toetuse taotlemiseks kuulutab EAS välja jaanuaris.

Veel loob muudatus võimaluse suure mõjuga investoritele taotleda toetust kuni 25% tehnoloogiainvesteeringu maksumusest. Sealjuures peab kavandatav investeering olema vähemalt sada miljonit krooni ja looma peab vähemalt sada uut töökohta.

Toetust saab küsida ka suurinvestori või suurettevõtja (kelle ekspordikäive on vähemalt 60% kogukäibest) alltöövõtja oma seadmepargi täiendamiseks, et vähendada imporditavate kaupade kogust ja suurendada Eesti ettevõtjate ekspordikäivet.

Suure mõjuga investori ja tema alltöövõtjate taotluste toetamiseks on broneeritud lisaks 200 miljonile kroonile täiendavalt sada miljonit, mida saab taotleda jooksvalt.

Toetust rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja toetusi jagab EAS. Varem toimunud kahes taotlusvoorus sai toetust ligikaudu 110 ettevõtjat summas 580 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077