Autor: Katre Pilvinski • 31. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell: laseme iga päev natuke verd euro nimel

Maksu- ja seadusemuudatustes on euro tulemise soov läbinähtav. Peame iga päev natuke verd laskma, et 2011 saabuks tõotatud maa euro, ütles ASi Estonian Cell juhatuse liige Riia Ratnik.

„Aktsiisitõusust oleme me loomulikult väga mõjutatavad,“ rääkis Ratnik jaanuarist  jõustuvate maksu- ja seadusemuudatuste mõjust.

„Kui tegemist on kosmeetiliste muudatustega, siis need väga suurt rolli ei mängi. Aga kõik, mis puudutab kaudsete maksude tõusu peaks tegelikult praeguses ikka veel raskes majanduskeskkonnas olema lubamatud,“ lisas ta.

„Teisest küljest on loomulikult  euro tulemise soov läbinähtav. Tunnetame pidevalt, et meid on toodud euroohvriks. Meie firma märkab, et iga päev peame natuke verd laskma, et 2011. aastal saabuks meile tõotatud maa euro,“ tõdes Ratnik.

Ratniku sõnul on kõige rängemad muudatused olnud senini kõik need, mis puudutavad elektrit ja selle maksustamist. „Selles valdkonnas on meie ettevõtte jaoks viimasel ajal kõige rohkem muudatusi toimunud ja just nimelt maksutõusude suunas.“

„Kõik, mis on ressursside maksustamisega seotud ei aita praegu meie nõrku ettevõtteid küll uutele püüdlustele. Loodame, et elame 2010. aasta üle. Mina isiklikult arvan, et ega see kriis veel möödas ei ole. Risk on olemas, et 2010 tuleb samasugune nagu mööduv aasta,“ märkis Ratnik.

„Hirm selle ees jääb, et valitsusel on tarvis veel teha lühiajaliselt seadustes muudatusi. See on kõige suurem risk, mis järgmiseks aastaks üles jääb,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077