Autor: Katariina Krjutškova • 10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff, Berman, Neivelt ja Sõõrumaa lõid ühisfirma

Suurettevõtjad Urmas Sõõrumaa, Endel Siff, Fjodor Berman ja Indrek Neivelt asutasid novembri alguses valdusfirma Admirali Investeeringud OÜ.

"Neljal ettevõtjal on erinevad investeeringud turva-, tehnoloogia-, ja kaitsetööstuse valdkonnas, praegu on pigem küsimus, kuidas ühendada need huvid ühe katuse alla," sõnas Admirali Investeeringute juhatuse liige Jaanika Merilo.

Ta ütles, et kindlasti pole neliku ühishuvi selles projektis kinnisvara. "Admirali nimi on natuke eksitav," tunnistas Merilo.

"Kõigil osanikel on ettevõtteid, kellel on tooteid, lahendusi, tehnoloogiaid, et selles mõttes tulekski uurida, kas piirduda praegu olemasolevate toodetega või siis uusi arendada,“ vastas Merilo küsimusele, kas neil on kavas arendada kaitsetööstusega seotult strateegilist tootmist.

Merilo ei näinud põhjust Vene investorite raha kaasamiseks läbi Indrek Neiveltiga seotud Peterburi panga. Samas ta ei välistanud, et tulevaste projektide raames kaasatakse teisigi investoreid.

Mõne nädala eest N-Terminalis osaluse müünud Endel Siff lausus, et tema jaoks on Admirali Investeeringute osanike seltskond justkui hea klubi, kus on hea ja meeldiv olla. Emissioon pole veel aktiveeritud ja äriplaanist on seega vara rääkida, lisas ta. Enne jõule ei juhtu Sifi sõnul veel midagi.

Hiljuti turvafirma K Grupp ostnud Urmas Sõõrumaa ei salanud, et läbirääkimised kolme äripartneriga koostöö üle käivad, kuid ei soovinud veel saladusloori kergitada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077