Autor: Kadrin Karner • 10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidu hind pööras tõusule

Puidu hind on taas tõusule pöördunud ning taastunud on ka paberipuu eksport Soome ja Rootsi.

ETV uudised vahendasid, et aastatagusega võrreldes on puidu hind kõrgem ning see soodustab raiemahtusid, kuigi mahud on endiselt poole väiksemad, kui nad olla võiks.

Parematel aastatel on raiutud kuni 12 miljonit tihumeetrit, kuid sel aastal ainult 4,5 miljonit.  Siiski on varem olnud suured laoseisud vähenenud ning materjal liigub ja paberipuule on tekkinud ostjaid.

RMK raiub tänavu isegi rohkem kui varasematel aastatel - kokku 2,4 miljonit tihumeetrit. RMK metsadest tuleb ka enam kui pool Eestis tänavu raiutavast metsast.

"Aasta tagasi oli kõige kriitilisem moment metsanduses üldse. Tundus, et paberipuu kaob üldse meie majandusest ära. Tänasel päeval on paberipuul hind olemas, muidugi mitte hiigelaegade hind, aga Saaremaa tingimustes kokkuostjad maksavad 400 krooni okaspuu ja 450 kasepuu eest," rääkis erametsakonsultant Mati Schmuul.

Samas nentis ta, et kui sel aastal tuleb külm talv, mis lubab kõvasti metsa teha, võib puidu hind taas langeda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077