Autor: Anne Oja • 9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panganduse lisandväärtus kukkus 30%

Langus on Eestis puudutanud pea kõiki majanduse valdkondi, teatas rahandusministeerium. Kõige rohkem vähenes kolmandas kvartalis lisandväärtus finantssektoris, kukkudes 30 protsenti.

Kõige suurem panus tuli majanduslangusesse ettevõtlussektorist (13,2 protsendipunkti), kus müügitulud langesid kiiremini kui tootmiskulud, see aga põhjustas kogukasumi 63 protsendilise kahanemise ja tootlikkusnäitajate languse süvenemise.

Tegevusalade lõikes mõjutas SKP langust kõige rohkem töötlev tööstus, kus tootmine on kahanenud ligi 30 protsenti. Kiire langus jätkus ka ehitus- ja teenindussektoris tulenevalt tööde mahu kahanemisest ja kasumlikkuse langusest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077