Autor: Anne Oja • 6. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastavahetusel tekib hea hinnaga elektri defitsiit

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasiku sõnul tekib pärast Ignalina tuumajaama sulgemist selle aasta lõpus hea hinnaga elektri defitsiit.

Samas ujutab majanduslangusest tingitud tarbimise vähenemine Baltimaad Põhjamaade ja Venemaa elektriga üle.

"Baltikumis suletakse 2009. aasta lõpuks odavaim elektriallikas, Ignalina tuumajaam ning sel on pigem hinda tõstev mõju," prognoosis Kaasik turu avanemisega kaasnevaid muutusi elektrienerga hinnas.

"Peale Ignalina tuumajaama sulgemist tekib Balti riikides puudus hea hinnaga elektrienergia pakkujatest," selgitas ta ja lisas, et lähemas perspektiivis võimaldab majanduslangusest tingitud elektrienergia tarbimise vähenemine Põhjamaades ja Venemaal suurendada siiski elektrienergia pakkumist Baltimaades.

"Kui vaadata kaugemale, tuleb Eesti Energial aastal 2016 sulgeda 70 protsenti Eesti tänasest elektritootmisest, kui seda ei renoveerita," märkis finantsdirektor.

Renoveerimata tootmine tuleb Eestis sulgeda ka juhul, kui uusi tootmisvõimsusi siia ei lisandu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077