Autor: Anne Oja • 5. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viin tablettides? Miks ka mitte!

Pole välistatud, et varsti loobuvad venelased viina joomisest ja hakkavad selle asemel hoopis viina sööma, kirjutab juhtidele suunatud portaal E-xecutive.ru.

Peterburi tehnoloogiaülikooli teadlane Jevgeni Moskaljov töötas välja ja tutvustas hiljuti viinakapsleid ja -tablette, mille abil võib kogu koduse baari sisustuse pista pintsaku rinnataskusse sobivat hetke ootama. Kange alkoholi tootjad ei usu samas uudse asja menusse.

Teadlase hinnangul sobivad viinatabletid neile, kes ei oska viinaga piiri pidada ja ammu jäävad enne peo lõppu nii purju, et ei mäleta sellest midagi.

Algul mõtles Moskaljov välja pulbrisarnase versiooni 40kraadilisest joogist. Tehnoloogia põhineb nn mikrokapseldamisele. Farmaatsias ja toiduainetööstuses kasutatakse seda juba ammu. Nii saab tegelikult pulbriks muuta mida iganes, kasvõi õli ja odekolonni.

Vastavalt Moskaljovi patenditud tehnoloogiale saab tema pulbrit muuta nii viinaks, viskiks kui ka konjakiks.

Alkoholitööstus suhtus asjasse suurema entusiasmita, uskudes, et kapslid ja pulbrid pole esteetilised ja rikuvad seega kogu peotuju. "Kõige rohkem meenutab see koolitahvlite kriiti," kirjeldas üks degustaator pulbri mekkimisega tekkivaid assotsiatsioone.

Viinapulbri ja -kapslite peamiste tulevaste tarbijatena nähaksegi kondiitreid. Viinapulbri levikut võib samas takistada ka kõrge tootmismaksumus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077