Autor: Anne Oja • 5. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu: Vene elekter on odav, kuid meil on enda oma

Pärast Ignalina aatomielektrijaama sulgemist kavatseb Leedu odavama Venemaa elektri asemel hambad ristis suuremalt jaolt enda toodetud elektrit kasutada, kirjutas Leedu Delfi.

Selle põhjuseks nimetas Leedu peaminister Andrius Kubilius riiklikku julgeolekut ja soovi mitte anda võimu täielikult venelaste kätte.

"Me püüdleme selge tasakaalu poole, mis põhineb rahvuslikul julgeolekul," rääkis Kubilius kodumaise tootmise ja impordi vahekorrast Leedu raadio saates Horisondid.

Kubiliuse sõnul on Venemaa toodetud elektrienergia Leedus Elektrenais toodetust odavam, kuid Venemaale on tarvis näidata, et Leedu suudab oma tarbeks ise elektrit toota.

"Meie argumendid on lihtsad - hind on odav seni, kuni nad mõistavad, et suudame ise toota. Kui me ei mõtle tulevikule, vaid hakkaks sõltuma ainult Venemaast, tõuseks hind nii palju, kui monopol tahaks," põhjendas Kubilius.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077