Sandor Liive: sääst pakub uusi võimalusi

Energeetikas on toimumas suured muutused,
nentis Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive Pärnu Juhtimiskonverentsil,
kutsudes kuulajaid turu muutustest kinni haarama ning seoses sellega oma rolli
otsima.

"Suured muutused maailma energeetikas on kahtlemata toimumas, aga trendidega tuleb kaasas käia ja otsida oma rolli," ütles Eesti Energia juht Sandor Liive, tutvustades ettevõtjatele energeetikaga seonduvaid uusi ärivõimalusi.

Liive tõi välja tulevikus populaarsust koguva intelligentsete mõõtesüsteemide tehnoloogia. Tulevikus suudab iga elektrit tarbiv asi elektrivõrguga suhelda. Elektrivõrgus on võimalik saata signaale, näiteks elektrinäite. "Säästmine algab sellest, et on näha, kuhu ja kui palju täpselt kulub," rääkis Liive.

Kuna mõnedel andmetel jõuab ainult 20% toodetavast energiast lõpptarbijani, on energiasäästul võrgus oluline roll, mistõttu ka sellega seoses soovitas Liive tegevusvõimalusi otsida.

Eesti Energia ühe võimalusena näeb ta põlevkiviga seonduvat. Põlevkivi baasil energia tootmine Eestis küll väheneb, aga panustatakse põlevkivist vedelkütuste tootmisesse. "Maailmas on väga suured põlevkivivarud. Meie kogemus põlevkivi kasutamisel annab meile globaalse võimaluse. See võib maailma mõistes väikesest ettevõttest Eesti Energia teha olulise tegija," rääkis Liive Pärnus konverentsil.

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara