Rio rauamaagitoodang rekordtasemel

Maailma suuruselt kolmanda
kaevanduskompanii Rio Tinto rauamaagi kaevandamine kasvas Hiina
terasesulatajate nõudluse tõttu rekordkõrgusesse, vahendab Bloomberg.

Esimesel poolaastal suurima panuse ettevõtte tulemustesse andnud maagi kaevandamine kasvas kolmandas kvartalis aastaga 12 protsenti, 47,5 miljonile tonnile. Mullu samal ajal kaevandas kompanii 42,4 mln tonni rauamaaki. Hiina rauamaagiimport kasvas septembris 30 protsenti. Rio tõstis täna kogu aasta tootmisprognoosi kuni 7,5 protsendi võrra, kuna Hiina nõudlus on jäänud tugevaks.

„Me näeme mõnedel oma võtmeturgudel varajasi majanduse taastumise märke, kuid jääme lähiaja väljavaadete osas ettevaatlikeks,“ ütles Rio Tinto juhatuse esimees Tom Albanese. „Kulude kärped jätkuvad ning oleme saavutanud edu varade müügiga vähendamaks võlakoormust.“

Alumiiniumi toodang kahanes neli protsenti, 956 000 tonnile. Vasemagi kaevandamine kasvas 24 protsenti, 198 000 tonnile.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara