Suurtarbijad venitaksid elektrituru avamisega

Elektrienergia suurtarbijad andsid täna
Riigikogule üle kirja, milles palutakse elektrituru avamist üheksa kuu võrra
edasi lükata, kuna see võib elektri hinda kergitada kuni 40 protsenti, vahendas
ERR.

Järgmise aasta aprillis alustab Eestis tegutsemist elektribörs ja koos sellega kaoksid ettevõtjate jaoks ka soodsad elektrienergia hinnad, mis on konkurentsiameti poolt paika pandud. Ettevõtjate arvates võiks elektribörs küll aprillis käivituda, aga samas võiks järgmise aasta lõpuni jääda kehtima ka konkurentsiameti poolt reguleeritud elektrihinnad.

Majandusminister Juhan Parts arvas, et börsi käivitamine ja elektrituru avamine firmade jaoks peaks käima ikkagi käsikäes ning elektrihinna tõusu hirm pole tema arvates põhjendatud ja kartusel, justkui võiks Eesti Energia hakata küsima kõrget hinda, pole alust. "Selleks, et seda olukorda ei tekiks, näeme seaduses ette otseseid volitusi konkurentsiametile vajadusel sekkuda, kui turgu valitseb üks Eesti Energiaettevõte," ütles minister.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara