13. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanikud: monopoli ohjeldamine toob vee hinna 25% alla

Eesti Omanike Keskliidu juht Taavi Madiberk ütles Äripäevale, et täna riigikogule üle antud monopolide ohjeldamise seaduseelnõu ellurakendamisel kukuks vee hind 25%.

"Võib öelda, et tegu on seadusemuudatusega, mille omanike keskliit esitas riigikogu majanduskomisjonile juba kevadel. Seega oleme eelnõu põhiprintsiipidega nõus," rääkis Madiberk. "Nende muudatuste ellurakendamine võib tuua ka reaalseid tulemusi, näiteks langeks Tallinna vee hind 25%. Pole normaalne, et siin teenib veefirma kolm korda kõrgemat kasumimarginaali kui Euroopas keskmiselt."

Madiberk lisas, et kaugkütte hinnale oleks samuti vaja suuremat kontrolli. "Meie pakutud pakett sisaldab peale kaugkütte ja vee ka maagaasi hinna reguleerimist. Laiem ja mõnevõrra keerukam temaatika on elektrienergiaga. Loodame aga uue aasta alguses tulla välja ettepanekutega elektrituru reguleerimiseks ja võimalikuks hinna alandamiseks kodutarbijale."

"Väga tervitatav on, et asjad on hakanud liikuma. Nüüd on oluline, et seadusemuudatus ei jääks vaid retoorikaks, vaid leiaks parteide konsensuslikku toetust," märkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077