13. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Electric võib üllatada positiivselt

General Electricu aktsia hind on alates märtsist, mil see langes 18 aasta madalaimale tasemele, kerkinud pea kolm korda; heade kvartalitulemuste korral võib aktsia lennata kõrgemale.

Wall Streeti analüütikud järgivad väga tähelepanelikult, kuidas General Electricu suurtööstus (tegemist on maailma suurima reaktiivmootorite ning elektriturbiinide tootjaga) suudab tasandada probleeme, mida on põhjustanud kontserni finantsüksus, GE Capital, kirjutab Reuters.

Tegevjuht Jeff Immelt ja teise juhid on öelnud, et kapitaliturud on muutunud aastatagusega võrreldes oluliselt paremaks, aga majandusaktiivsus jääb kehvakeseks terveks järgmiseks aastaks kuni 18 kuuks, seda eriti koduturul, USAs.

Kuid alumiiniumitööstusgigandi Alcoa ning Hollandi tööstuskonglomeraadi Philips Electronics üllatavalt head tulemused annavad põhjust olla optimistlik ka General Electricu (GE) suhtes.

„Turul on aktsia suhtes kõvasti entusiasmi ning nüüd oleks vaja saada kinnitust, et vähemalt midagi kohutavat ei ole,“ kommenteeris Reutersile varahaldusfirma Fifth Third Asset Management portfellihaldur Peter Klein. Kui see on tõsi, liigub aktsia hind samal tasemel või kerkib, kui mitte, hakkab see kukkuma ning kuuleme taas „ma ju rääkisin sulle“,“ lisas ta.

Analüütikud ootavad, et GE kasum kukkus üle poole 20 USA sendini aktsia ning käive langes 15 protsenti 40 miljardi dollarini. GE tööstusüksuste näitajad võivad anda investoritele aimu ka selle kohta, kuidas võiksid tulla United Technologies’i Caterpillari ning 3M-i tulemused.

Aga General Electricu puhul on väga oluline ka finantsüksus, mis on investeerinud tugevast kommertskinnisvarasse.

„Kui vaadata finantsüksuse varasid, pole seal uusi häid uudiseid,“ kinnitas uudisteagentuurile New Yorgi uuringufirma Newport Value Partners juht Charles Ortel, kelle hinnasiht GE aktsiale oli kaks dollarit.

Ettevõtte aktsia hind on täna kerkinud 0,25 protsenti 16,37 dollarini, märtsi alguses langes see 18 aasta madalaimale tasemele 5,87 dollarini.

Aktsiat soovitavad osta 8, hoida 9 ja müüa kaks analüütikut.

General Electric avaldab kolmanda kvartali majandustulemused reedel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077