7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevandustes tulemas uus koondamislaine

Vähenenud põlevkivinõudluse tõttu ütleb AS Eesti Energia Kaevandused lähikuudel töö üles ligikaudu 400 töötajale.

Eesti Energia Kaevandused (EEK) juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles, et kui ettevõttes on hoitud osa töökohti nii-öelda varuks olukorraks, kus põlevkivinõudlus kasvab, siis ettevõtte nõukogu sellist olukorda enam ei aktsepteeri, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Ta tõi näiteks, et kui ettevõte on praeguste võimsuste juures võimeline tootma 16,5 miljonit tonni põlevkivi aastas, siis lähiaastatel pole ette näha, et seda ostetakse rohkem kui 14,5 miljonit tonni. "Enam-vähem proportsionaalselt sellega peaks vähenema ka töökohtade arv," ütles Jõgi.

Kui praegu on kaevanduskontsernis ligikaudu 3200 töötajat, siis 12protsendiline vähendamine tähendaks peaaegu 400 töökoha kaotamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077