24. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurendab taastuvenergia osakaalu 25 protsendini

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandusministeeriumi ettepaneku koostada taastuvenergia tegevuskava aastani 2020, mille kohaselt kasvab taastuvenergia osakaal Eestis 25 protsendini kogu energia tarbimisest.

Ministeeriumi energeetika asekantsler Einari Kisel ütles, et Eestil on piisav potentsiaal täita see eesmärk märksa varem. "Juba tehtud otsused taastuvenergia vallas lubavad loota, et Eesti täidab eesmärgi kiiremini," lisas ta.

Taastuvenergia osakaalu suurendamise tegevuskava koostamine tuleneb Euroopa Liidu uuest taastuvenergia direktiivist, mis seab Euroopa Liidule eesmärgiks saavutada 20-protsendilist taastuvenergia osakaal kogu energia tarbimisest. Eesti võttis endale eesmärgiks viia osakaal 25 protsendini, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Ministeeriumi poolt koostatav tegevuskava fikseerib riigi poolsed sammud eesmärgi täitmiseks. Ministeerium kaasab tegevuskava koostamisse erinevaid osapooli.

Taastuvenergia osakaal lõpptarbimisest oli 2005. aastal Eestis 18 protsenti, see tase oli ka aluseks Eestile 25-protsendilise taastuvenergia osakaalu fikseerimisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077