14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coca-Cola on ostmas maad tehase Eestist Lätti viimiseks

Kui auditeerimine, ostuanalüüs ja lubade taotlemine Lätis edukalt ühele poole saavad, asutakse sõlmima tehase maa-ala ostulepingut, ütles Coca-Cola HBC Eesti avalike suhete juht Piret Jaaks.

„Nagu ka varemalt öeldud, vaatame seejärel uuesti üle projekti ärilise poole ja teeme otsuse järgnevate sammude osas,“ rääkis Jaaks vastuseks küsimusele, kui kindel on, et maailma suurima alkoholivabade jookide tootja Coca-Cola tehas Eestist Lätti üle viiakse. Maa-ala asub Ropazis.

Jaaks ei tahtnud anda mingit kindlat kuupäeva analüüsi lõpu kohta enne, kui see on kinnitatud ettevõtte juhtkonna poolt, vastates küsimusele, millal võiks analüüsi tegemine kõige varasemalt lõppeda, kas pigem sel või tuleval aastal.

Tallinnas Kadaka teel olev tehas kuulub Coca-Cola HBC Eesti AS-ile ja Jaaksi sõnul tehase kolimist peale Läti teistesse naaberriikidesse kaalutud ei ole.

Juhul kui Coca-Cola tehas peaks Eestist ära kolima, siis mis saaks olemasolevast tehasest ja seal töötavatest inimestest? Avalike suhete juht ütles, et Coca-Cola poolt oleks ebaprofessionaalne arutada edaspidiseid tegevusi, enne kui mistahes otsus on vastu võetud.

Coca-Cola HBC Eesti mullune majandusaruanne on äriregistrile esitamata, mida põhjendas Jaaks sellega, et aruande auditeerimine ei ole veel lõppenud. „Niipea, kui see on lõpule viidud, esitame aastaaruande asjakohastele ametiasutustele,“ lubas ta.

Selle aasta tulemusi ei olnud Jaaks valmis avaldama, põhjendades, et Coca-Cola ei avalda üksikute maade äritulemusi ettevõtte tegevuspõhimõtete tõttu. „Vaatame pidevalt üle meie ettevõtete ärimudelit nii äriettevõtete tõhususe kui ka valitsevatele turuoludele vastavuse tagamiseks. Oleme teinud mõningaid otstarbekaid muudatusi, kuid töötajate palku pole vähendatud,“ vastas Jaaks, kas on töötajaid koondatud või palku vähendatud.

Coca-Cola kontserni tänavu teise kvartali puhaskasum kasvas 43 protsenti 2,04 miljardile dollarile, ületades analüütikute ootusi, kuna müügimahud kasvasid. Ettevõtte tegevuskulud vähenesid kaheksa protsenti ja üleilmne müügikogus kasvas neli protsenti. Coca-Cola käive vähenes 8,6 protsenti, 8,27 miljardile dollarile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077