10. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Procter Gamble lubab head kvartalit

Tarbekaupade tootja Procter Gamble teatas, et eelolevas kvartalis käive kasvab lennutades aktsia hinna pea nelja protsendiga plussi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

P G finantsjuht Jon Moeller kinnitas kohtumisel analüütikutega, et ettevõte ootab finantsaasta teises kvartalis (algab oktoobris) käibe ühe- kuni kolmeprotsendilist orgaanilist kasvu ning käimasolevas kvartalis jääb see eelmise aasta tasemele või langeb kuni kolm protsenti. Orgaaniline kasv ei võta arvesse valuutakursside kõikumisi ega ülevõtmisi.

„Me näeme selgelt, et liigume P G käibe orgaanilise kasvu pöördepunkti suunas,“ lausu Moeller.

„Ma usun, Streetil (mõeldakse Wall Streeti) on üsna hea meel selle üle, et nad räägivad teise kvartali kohta optimistlikumalt,“ lausu uudisteagentuurile investeerimisfirma Edward Jones analüütik Jack Russo. „P G aktsia on olnud võrreldes muu turuga inetuks pardipojaks,“ lisas ta.

P G aktsia hind on sel aastal langenud 13 protsenti samal ajal kui Dow Jonesi tööstuskeskmisega, mille komponent ettevõtte aktsia on, on kerkinud 8,8 protsenti.

Ettevõtte tegevjuht Bob McDonald ütles, et nad soovivad P G toodete kasutajate arvu suurendada aastaks 2015 viie miljardini võrrelduna nelja miljardi tarbijaga sel finantsaastal.

Kaks tundi enne börsipäeva lõppu oli P G aktsia hind kerkinud 3,68 protsenti 55,74 dollarini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077