7. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti šokolaaditootja lükkas USA pakkumise tagasi

Suurbritannia šokolaaditootja Cadbury lükkas tagasi maailma suuruselt teise toiduainekompanii Kraft Foodsi 10,2 miljardi naelase pakkumise, vahendab Bloomberg.

Dairy Milk šokolaadi ja Tridenti nätsutootja aktsia hüppas kuni 42 protsenti, tõstes ettevõtte turuväärtuse pakkumishinnast kõrgemaks. Kraft pakkus 745 penni aktsia eest. Kraft Foods võib tõsta pakkumishinda, kuna karta on konkureerivaid pakkumisi Nestlelt ja Hershey'lt.

Kraft Foodsi teatas, et Briti kompanii ost muudaks ettevõtte üleilmseks suurjõuks, mille aastakäive on umbes 50 miljardit dollarit. Evolution Securitiese analüütik Warren Ackerman prognoosis, et Cadbury aktsia võib olla väärt kuni 1200 penni aktsiast.

Kraft Foods plaanis pakkuda 300 penni raha aktsia eest ja 0,2589 uut Kraft aktsiat iga Cadbury aktsia eest. See väärtustaks aktsiat 31 protsenti üle üle reedese sulgemishinna.

Cadbury aktsia hind tõusis 40 protsenti, 797,5 pennile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077