5. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino likvideerib tütre

AS Balbiino on otsustanud likvideerida tütarettevõtte OÜ Balbiino Virumaa Keskus, mis tegeles Balbiino toodete edasimüümisega.

Neljapäeval Ametlikes Teadaannetes ilmunud info kohaselt likvideeritakse ainuosaniku 22. juuli 2009 otsusega Balbiino Virumaa Keskus. Likvideerijaks määrati sealne juhatuse liige Andres Järving.

“Eelnevalt olid need laod eraldi juriidilised isikud, kuna kaubandus on ära ketistunud ja transport läinud väga efektiivseks. Kogu kauba siirde toome otse Tallinnast. Ja liitsime selle juriidilise isiku enda bilanssi. Tehniline küsimus,” selgitas Äripäevale likvideerimise tagamaid AS Balbiino juhataja Jaak Muug.

Tema sõnul on kogu Virumaa Keskuse müügimeeskond nüüd emaettevõtte nimekirjas. Koondati juhi kinnitusel vaid kolm, neli kauba komplekteerimisega seotud inimest.

“Meie põhitähelepanu on hästi efektiivselt toimetada ja keskenduda jäätise tootmisele ja müügile, tehes seda parimal võimalikul viisil,” rääkis Muug, kuid jättis siiski täpse kokku hoitava summa enda teada. “Eks see suurusjärk on tuntav,” nentis ta.

Muug hindas Balbiino suvekuude tulemuse positiivseks. "Ettevõte on oma tegevusi optimeerinud ja majanduskeskkonnaga kohanenud. Jätkuvalt on panustatud nii tootearendusse, tootmise parendustesse ja turundustegevustesse," lisas ta.

Eestis müüdi jäätist juunist augustini mahuliselt eelmise aasta tasemel, mis näitab, et tööd on tehtud palju ja tublilt, oli Muug rahulolev ning nentis, et müügikäive vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes umbes 16 %.

Muu sügavkülmutatud toidukauba müük on eelmise aastaga võrreldes langenud, rääkis juht ning lisas: "müük on lanegenud eelkõige kallimate- ja horeca sektori toodete osas."

Põhitooraine (koor ja või) hinnad on tänavu suvel püsinud stabiilsetena. "Hinnad langesid suuremalt alates jaanuarist. Siiski alates septembrist on oodata piimapõhiste toorainete hindade tõusu," rääkis ta ning selgitas, et hüppelise hinnatõusu on läbi teinud kakao, st oodata võib nii shokolaadiglasuuride kui täidiste kallinemist.

Järgmiselt aastalt ootab Balbiino Muugi sõnul, et olukord majanduses on muutunud stabiilsemaks ning samuti seatud eesmärgiks suurendada ekspordi osakaalu ja olla jätkuvalt arvestatav jõud Eesti jäätiseturul. "Planeerime investeerida tootmisse, tootearendusse ja turundustegevustesse, et olla valmis järgmiseks tõusuks," rääkis Muug.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077