28. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cargotec avas Narvas 300miljonilise tehase

Kaupade ja konteinerite laadimisseadmeid tootev kontsern Cargotec avas eile Narvas tütarfirma Cargotec Estonia uue tootmis- ja büroohoone.

Cargotec Estonia ASil saab Narvas olema 22 000 ruutmeetrit tootmispinda, ettevõtte toodang läheb täies mahus ekspordiks, laiendustööde käigus kaasajastatud põhjalikult ka tehase sisseseadeid.

Eesti president Toomas Hendrik Ilves sõnas tehase avamisel, et maailma ja Eesti majanduse jaoks keerulisel ajal ei saa olla midagi rõõmustavamat, kui jälgida oma silmaga uute ettevõtete avamist ja uute töökohtade loomist. "Eriti hea meel on mul täna selle üle, et tegemist on nüüdisaegse tehnoloogilise lahenduse ja ekspordile suunatud ettevõttega," lisas Ilves.

Cargotec Estonia AS juhatuse esimees Ivo Volkov ütles avamisel: "Narva on suurte metallitöö traditsioonidega linn, mida meie tehas püüab parimal võimalikul moel edasi kanda ja arendada."

300 miljonit krooni maksma läinud tootmis- ja büroohoone projekteeris arhitektuuri- ja inseneribüroo Sirkel Mall OÜ, ehitustöid tegi YIT Ehitus AS.

Cargotec Estonia on kahe aastaga tootmise ümberkorraldamise ja töömahu kahanemise tõttu vähendanud tööjõudu pea poole võrra, suve alguses andis firma tööd 305 inimesele.

Firma personalijuht Olga Zaitseva rääkis mais Põhjarannikule, et abinõud, mida rakendatakse ettevõtte tellimuste mahu suurendamiseks, annavad tulemuse sügiseks ja siis võib loota, et ettevõtte 305 töötajat hakkavad tööle täiskoormusega.

mis on mis

Cargotec-Maailma juhtiv laevadele, sadamatele, laoterminalidele ja erinevatele tööstustele laadimisseadmeid tootev kontsern, millel tehased üheksas ja esindused 37 riigis.-Peamised kaubamärgid on maailmas oma valdkonnas tuntud Hiab, Kalmar ja MacGregor.-Kontserni eelmise aasta käive oli 50 mld krooni ja kontsern andis tööd 11 000 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077