26. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas jäi TOPist välja miinuses omakapitali tõttu

Täna Äripäeva Tööstuse ajakirjas avalikustatud toidutööstuse TOPis saavutas esikoha OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus, joogitootjate edetabelis tuli liidriks AS A. Le Coq.

Joogitootjate TOPi võitja A. Le Coqi suurim konkurent, aastas kõige suurema koguse õlut koduturule paiskav AS Saku Õlletehas aga puudub tänavusest edetabelist eelmise aasta negatiivse omakapitali tõttu.

Äripäeva andmekeskuse juht Jane Suu märkis, et Äripäev koostas Toiduainetööstuse TOPi vastavalt Äripäeva TOPi metoodikale, mida leht kasutanud mitmeid aastaid.

„Algandmed võtsime sel aastal eranditult Äriregistris skaneeritud 2008. aasta majandusaruannetest,“ ütles ta. „Saku Õlletehase aruande järgi on ettevõtte 2008. aasta omakapital negatiivne ning seetõttu ei saa metoodika järgi kahjuks edetabelis osaleda.“

Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein nentis, et ettevõtte omakapital muutus läinud aastal negatiivseks börsilt lahkumisega kaasnenud tehingute tõttu.

„Pean kahjuks tõdema, et käesolev edetabel ei peegelda adekvaatselt olukorda meie joogiturul, sest tehnilistel põhjustel puudub tabelist Saku Õlletehas,“ rääkis Kastein. „Saku on jätkuvalt ja tugevalt kohalike joogitootjate seas n-ö pildil ja seda vaatamata eelmisel aastal tehtud tehnilisele finantstehingule, millega 2008. aasta majandusaruandes ettevõtte omakapital negatiivseks muutus.“

Seni on Äripäev koostanud joogitootjate edetabelit 2006. ja 2007. aastal ning mõlemal korral on Saku Õlletehas seisnud selle pingerea esikohal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077