Põlevkivihiid alustab uue kaevanduse rajamist

Eesti Energia Kaevandused taotleb
kaevandamisluba Uus-Kiviõli kaevandusele, mis peaks veerandsajaks aastaks andma
tööd nendele inimestele, kes vabanevad Viru kaevanduse ja Aidu karjääri
sulgemise järel.

Eesti Energia Kaevanduste neljast praegu töötavast tootmisüksusest kaks – Aidu karjäär ja Viru kaevandus – lõpetavad mõne aasta pärast tegevuse, sest varud ammenduvad, kirjutab Põhjarannik.

Ettenägelikult on emafirma alustanud ettevalmistusi uue, Uus-Kiviõli nime kandva kaevanduse rajamiseks: tellinud uue kaevanduse sotsiaal-majandusliku mõju analüüsi ja hüdrogeoloogilise uuringu, algatanud keskkonnamõju hindamise ja esitanud keskkonnaministeeriumile taotluse kaevandamisloa saamiseks.

Aastatoodanguks on planeeritud kuus miljonit tonni aastas, mis tähendab, et uue kaevanduse aastatoodang on kavandatud mõnevõrre suuremaks, kui Aidu ja Viru praegu kokku toodavad – kumbki 2-2,2 miljonit tonni. Võimsam tootmine ei tähenda siiski uute töökohtade loomist, sest kasutusele on kavas võtta uus tehnoloogia ja võimsam tehnika.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara