Hiina ja Austraalia sõlmisid 40 miljardi dollarilise hiigeltehingu

Hiina ja Austraalia sõlmisid rohkem kui 40
miljardit väärt energialepingu, tegu on suurima tehinguga kahe riigi riigi
vahel, kirjutas CNN.

Austraalia energiaminister Martin Ferguson käis Pekingis paberitele alla kirjutamas. Tehing toimus pärast pingete üleskerkimist kahe riigi vahel, kui Hiina kehtestas piirangud Austraalia kaupadele ning pärast Austraalia ettevõtte Rio Tinto juhi vahistamist Shanghais.

Kahe riigi vaheline tehing kohustab Austraaliat andma Hiinale vedelgaasi Austraalia läänekaldalt. Exxon Mobil, millel on 25%line osalus sellel alal, annab järgneval 20 aastal gaasi PetroChinale. Tehingu järgi liigub igal aastal üle kahe miljoni vedelgaasi Hiinasse.

Lisaks majanduslikule poolele, leevendab sõlmitud leping ka kahe riigi hapraid suhteid poliitilisel tasandil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara