12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga, Wõro ja Vastse-Kuuste LT uueks nimeks on Atria

Eesti suuruselt teine lihatööstus Atria viis möödunud aasta keskel alanud Valga, Wõro ja Vastse-Kuuste lihatööstuse ühinemisprotsessi lõpuni ning ühendas kolm juriidilist isikut Atria Eesti ASiks.

Atria Eesti ASi tegevjuhi Kaido Kaare teatel on muutused äriregistris juba toimunud. “Muudatus puudutab eelkõige meie koostööpartnereid, lõpptarbija jaoks jääb kõik samaks ning kaubamärgid Wõro, Vastse-Kuuste ning Maks Moorits jäävad võrdselt alles,” märkis Kaare.

“Igal kaubamärgil on oma kindel fookus – Maks Moorits keskendub värskele, Vastse-Kuuste hinnaklassilt kallimatele ja suurema lihasisaldusega toodetele, sh sinkidele ning Wõro tootevalik on kõige laiem, olles suunatud kõige suuremale tarbijaskonnale,” lausus Kaare.

Lihalõikus ja tapatsehhi üksused asuvad nüüd kõik Valgas. "Sügisel plaanime täiendavalt alustada uute kaubagruppide tootmist Vastse-Kuuste tehases,” lisas Kaare.

Atria omandas möödunud aasta juunis ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstuse. Valga Lihatööstus kuulub Läänemere suurima lihatööstuskontserni Atria Grupp koosseisu alates 2005. aastast.

Atria on Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid, kontserni Valga, Võru ja Vastse-Kuuste lihatööstustes ning seafarmides töötab kokku 750 inimest.

Atria omab Eesti lihatoodete turust ligi neljandiku. Atria Eesti ettevõtted kasutavad oma lihatoodetes Eestis kasvatatud sealiha - Atria viies seafarmis kasvab 65 000 siga. Atria Valga tapatsehhi võimsus ulatub ca 800 loomani päevas.

Atria kontserni käive ulatus möödunud aastal Skandinaavias, Venemaal ja Balti riikides kokku 1,4 miljardi euroni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077