11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina müüb ligi 30% arvutitootja Lenovo omanikfirmast

Hiina teaduste akadeemia teatas esmaspäeval, et plaanib müüa 29% suuruselt maailma neljanda arvutitootja Lenovo omanikfirmast, vahendas cybersecurity.ru.

Valdusfirma Legend aktsiapakk maksab 404 miljonit dollarit. Ostjaks kvalifitseerub firma, mille pangaarvel on üle 404 miljoni dollari ning mis on tegutsenud üle 20 aasta kas finants-, energeetika- või kinnisvarasektoris. Ostja peab aktsiaid enda käes hoidma vähemalt viis aastat ega segama end sel ajal ettevõtte strateegilisse juhtimisse.

Täna kuulub Hiina teaduste akadeemiale 65% Lenovo omanikfirma Legend aktsiatest. 42% Legendi aktsiatest jääb ettevõtte enda kätte.

Grupp Hiina teadlasi asutas Legendi 1984. aastal. Firma müüs algul välismaal toodetud arvuteid, kuid 2005. aastal osteti IBMilt tootmisüksus ja hakati lauaarvuteid ning sülearvuteid ise tootma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077