Estoveri juht: juustu eksport suureneb

Kolmandas kvartalis suureneb juustu eksport
Venemaale veelgi, teises kvartalis jäi see esimese kvartaliga võrreldes samale
tasemele, märkis Estover OÜ tegevdirektor Kai Rimmel.

„Hinnanguliselt olid kogused teises kvartalis samad mis esimeses, aga ekspordi ja turu võimalused muutuvad kolmandas kvartalis aktiivsemaks,“ vastas Rimmel päevaküsimusele, kas nende ettevõte tunnetas teises kvartalis, et ekspordil läheb paremini.

Rimmel põhjendas, et kuna osale tarnijatele hakatakse müüma nende oma brände ja lisatooteid, siis on ekspordisuund kolmandas kvartalis kindlasti tõusujoones. „Meil käivad läbirääkimised suuremate koguste peale ja ma ei näe põhjust, miks kokkuleppeid ei peaks sõlmitama,“ arvas ta.

Teise kvartali eksport oli Rimmeli sõnul samas suurusjärgus mis esimeses kvartalis, kuna neil on püsikliendid ja püsilepingud, mis on kindlate koguste peale kokku lepitud. Estoveri juht selgitas, nii esimeses kui ka teises kvartalis eksporditi umbes 180 tonni, mis teeb 60 tonni kuus. Igas kuus toodetakse kokku 260 tonni, seega moodustab eksport kogu ettevõtte tegevusest 23%.

Juulis ütles Rimmel Äripäevale, et selle aasta esimeses kvartalis suurendas Estoveri tütarettevõte Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ eksporti Venemaale. Juustu müüdi ligikaudu 180 tonni, mis oli kolm korda rohkem kui möödunud aastal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara