Kraft Foods müüs ettevõtte ühe osa Baltimaades

Kraft Foods teatas täna, et on alla
kirjutanud kokkuleppe müümaks oma soolatud suupistete äritegevuse Põhjamaades ja
Balti riikides firmale FEPCO 1 AS, mis on Norra investeerimisfondi Herkules
Capital ASi tütarettevõte.

Kokkulepe sisaldab Krafti Estrella ja Maarudi soolatud suupistete brände Rootsis, Norras, Soomes, Taanis, Leedus, Lätis ja Eestis ja Taffel kartulikrõpse Taanis, nagu ka varasid ja operatiivtegevust Norras, Rootsis ja Leedus. Kraft eeldab, et ligikaudu 360 töötajat viiest asupaigast liitub ostjaga.

Müügileping ootab võimuorganite heakskiitu, enne kui saab tehingu lõplikult sulgeda, mis eeldatavalt toimub selle aasta septembris.

”See on mõistlik Krafti jaoks ja annab headesse kätesse meie Põhjamaade ja Balti riikide soolatud suupistete äri. Äritehing on sobiv ka Kraft Internationali strateegiaga keskendumaks meie põhikategooriatele, kus me saame kindlustada oma konkurentsieeliseid,” ütles ettevõtte Põhjamaade ja Kesk-Euroopa riikide asepresident Piero Capizzi.

Kõnealune leping on kooskõlas Krafti käimasoleva strateegiaga Balti riikides: firma keskendub selles piirkonnas edaspidi oma juhtivate brändidega tooteportfelli kasvule põhikategooriates, milleks on kohv, ðokolaadid ja küpsised, sisaldades Jacobsi ja Gevalia kohvi, Karuna, Milka, Karaliskase ja Manija ðokolaade.

Soolatud suupistete tootmine FEPCO 1 käe all jätkub mingi ajavahemiku jooksul, samuti saab FEPCO 1 AS tuge müügi ja turustustegevuses.

Kraft on maailma üks suuremaid toiduainete ja jookide tootjaid aastakäibega üle 37 miljardi dollari, ettevõttel on üle 100 000 töötaja ning üle 180 tootmis-ja töötlemistehase üle maailma. Ettevõtte aktsia on Standard Poor’s 100 ja 500 indeksis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara